Skip to main content Skip to search

Omzetbelasting ZZP

Omzetbelasting zzp

Het indienen van de aangifte omzetbelasting – ook bekend als de btw-aangifte – wordt door veel zzp’ers als tijdrovend en ingewikkeld ervaren. ZZP Boekhouder Nederland neemt deze complexe taak graag van je over. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je aangifte omzetbelasting tijdig en zorgvuldig wordt ingediend bij de Belastingdienst, maar het bespaart je ook veel tijd. Deze tijd kun je vervolgens besteden aan zaken waar jij als zzp’er het beste in bent: ondernemen en het laten groeien van je eigen bedrijf of onderneming.

Wat houdt de aangifte omzetbelasting in?

Als zzp’er moet je per maand, kwartaal of jaar de aangifte omzetbelasting indienen bij de Belastingdienst. Het tijdsbestek hangt af van de soort onderneming en de afspraken die de Belastingdienst hierover met je heeft gemaakt. In de aangifte omzetbelasting geef je een overzicht van de btw die je jouw klanten hebt laten betalen, verrekend met de btw die je zelf kunt aftrekken.

Bij het opstellen van facturen, laat je je klanten btw betalen. Afhankelijk van de goederen en/of diensten die je levert is dit 0%, 9% of 21% van het totaalbedrag. Deze btw mag je niet zelf houden, maar dien je af te dragen aan de Belastingdienst. Ook over de kosten die je zelf maakt – denk bijvoorbeeld aan inkoop van goederen en vaste lasten – betaal jij btw. Deze btw kun je in je aangifte omzetbelasting weer terugvorderen.

Aangifte omzetbelasting uitbesteden aan ZZP Boekhouder Nederland

Er komt veel kijken bij het zorgvuldig indienen van de aangifte omzetbelasting. Nauwkeurigheid en expertise is geboden om het beste uit de aangifte omzetbelasting te halen. Het uitbesteden van je aangifte omzetbelasting kan je daarom veel profijt (en tijd!) opleveren. De ervaren medewerkers van ZZP Boekhouder Nederland zijn op de hoogte van de actuele btw-gerelateerde zaken – in het bijzonder met betrekking tot aangiftes voor zzp’ers. Ze zullen er alles aan doen om het maximale resultaat te behalen, zodat alles secuur, op tijd en overzichtelijk wordt verwerkt en jij kan blijven doorgroeien met een financieel gezonde onderneming. Door het uitbesteden van je aangifte omzetbelasting aan ZZP Boekhouder Nederland ben je er zeker van dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Ben jij zzp’er en heb je interesse in het uitbesteden van je aangifte omzetbelasting? Neem contact met ons op en wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw verzoek reageren.